:: SZABADIDŐ - SPORT

Az alábbiakban azon rendezvényekről szeretnénk néhány információt megadni, amelyek szervezésében vagy lebonyolításában közreműködtünk.

- Országos Röplabdás Találkozó
-
-
-

A következőkben az egyéb, sporthoz kapcsolódó, anyagokat találhatják.

- Bonyhádi röpisek Dunaújvárosban
- Petőfi S. Evang. Gimn. és Koll.
Atlétikai Csarnoka

Országos Röplabdás Találkozó

Bonyhádon 1973-tól működött női röplabdacsapat Istenes László vezetésével, amely az NB II-be is bejutott. Az egykori játékosok, az edző és lelkes sportbarátok 1989-ben létrehozták a "Sporttal a Családért" Röplabda Baráti Sport Clubot. Mivel úgy tapasztalták, hogy minden korosztály körében igény van erre a sportágra, így rpi_szponzorok_2_1201993-ban megrendezték az I. Országos Röplabdás Találkozót, több, mint 200 résztvevővel. A háromnapos találkozón új barátságok szövődtek és megfoglamazódott a résztvevőkben az igény a további összejövetelekre. Először kétévente rendezték meg a bonyhádiak az országos találkozót, aztán 1990-ben - sok kérésnek eleget téve - úgy döntöttek, minden év júliusában vállalják a szervezési munkát. Abban az évben rendezték meg első alkalommal a találkozót megelőző röplabdás tábort fiatalok részére.

A bonyhádi városi sporttelep 2001-ben a VI. rpi_stor_120Országos Röplabdás Találkozónak adott otthont, melyen 470 röplabdás összesen 940 mérkőzésen mérte össze tudását. Aki esetleg álmatlanságban szenvedett, éjszaka is rendelkezésre álltak a kivilágított pályák. Ha mégis a pihenést választja valaki, tetszés szerint alhat a helyszínen felállított sátrában, vagy a város kolégiumainak egyikében.

A 2005-ös évben a X. Országos Röplabdás találkozót rendezték meg városunkban, amelyen rekord számú sportoló jelent meg.

rpi01_120A tíz füves pálya, a 4-, illetve 6 fős mixcsapatoknak, a két homokos pálya a két fős strandröplabda csapatoknak, kínál játéklehetőséget. Akár előzetesen levélben, akár a helyszínen is nevezhetnek a csapatok a megmérettetésre, illetve a "páratlanul" érkezők itt mindig rátalálnak a megfelelő csapattársakra.

A találkozó évekkel ezelőtt nemzetközivé vált, szlovák, német, horvát és amerikai játékosok egyaránt pályára léptek már Bonyhádon. Aki egyszer járt már az Országos Röplabdás Találkozón, biztos nem hagyja ki a következő években sem a játéklehetőséget. A visszatérő csapatok között van többek között Baja, Báta, Berettyóújfalu, Budapest, Dunaújváros, Fadd, Kalocsa, Komlő, Mohács, Sopron, Szeged, Szombathely, Veszprém településeket képviselők versenyzői, de még hosszasan sorolhatnánk a rendezvényen megjelentek számát.

trike01_120A röplabdázás mellett szorakoztató programok is várják a sportbarátokat és a bonyhádiakat. Minden évben divatbemutatók, táncosmi24_01_120 és zenés előadások, modellező-bemutatók színesítik a programokat. A Magyar Honvédség jóvoltából 2001-ben a bonyhádi sporttelepen leszállt az MI-24-es harci helikopter is, nagy sikert aratva megjelentek és a nézők között. A helikopter személyzetéből az egyik pilóta bonyhádi származású.

Az 11. Országos Röplabdás Találkozó (2006. július 28-30.) meghívója:
meghv_01_120 meghv_02_120 meghv_03_120
1. oldal
2. oldal 3. oldal
meghv_04_120
4. oldal

Energia Farsang

Az Energia Farsang elnevezésű teremlabdarúgó tornát 10 éven át - 2004-ig bezárólag - rendezetük meg a Botond DSE-vel és az Arany János Általános Iskolá-val minden év január - február hónapja körül a bonyhádi Városi Sportcsarnokban.

A torna meghívásos alapon működött. A csapatokban a 13. életévét még be nem töltött fiúk játszhattak. A résztvevő 8 csapatot két ("A" és "B") négyes csoportba soroltuk. A csoportokon belül a csapatok körmérkőzéssel döntik el a csoporton belüli helyezéseket. A negyedik helyen végzettek a 7-8. helyért, a harmadik helyezettek az 5-6. helyért, a második helyezettek a 3-4. helyért, valamint a csoport győztesej az 1-2. helyért vívhatták meg küzdelmüket.

A győztes csapat elnyeri az "ENERGIA FARSANG" vándorserleget kap. Az első helyezettek aranyérmet, a második helyezettek ezüstérmet, míg a harmadik helyezettek bronzérmet vehettek át. Minden csapat oklevelet kapott a helyezésről Az első három helyen végzett csapat mellett egyéni teljesítményük alapján - a torna legjobb kapusa, a torna gólkirálya, a mezőny legjobb játékosa - is részesültek a játékosok díjazásban.

A serlegen, érmeken és okleveleken kívül a támogatók ajándékait is átvehették a résztvevők.

Tarka Fesztivál

Minden évben (2000-től) rendszeresen megrendezésre kerül Bonyhádon, augusztus hónap elején - közepén a Tarka Fesztivál.

A rendezvényen az előadások és a tapasztalatok cseréje mellett különböző szórakoztató programok is vannak.

2002-ben nyílt meg első alkalommal a "Vállalkozók utcája", ahol a megjelent cégek bemutatkozhattak a rendezvényre látogatóknak. 

A szakmai programok mellett az egyik érdekesség az ökörsütés, amely egy napig is eltart, ezért már előző nap elkezdik a szakemberek.

A lassan már tradiciónálissá vált "FŐZŐCSKE"-re nevezettek marhagulyást készítenek bográcsban. Az igényelt húst a szervezők biztosítják, amelyet a környékbeli Szövetkezetek felajánlásainak köszönhetünk. A lakomázást az elkészült remekművek zsürizése után lehet megkezdeni.

Bonyhádi röpisek Dunaújvárosban

Az alábbi hivatkozásra kattintva megtekinthetik a témában készült videót: FILM .

Petőfi Sándor Evang. Gimn. és Koll.

Atlétikai Csarnoka

Az alábbi képre kattintva megtekinthetnek a csarnok megnyitóján készült fényképekből egy válogatást.

kep_001_400

MI-24 Csőrike leszállása


Huszárok és a főrendező


A torna résztvevői is felülhettek a huszárok lovaira


Küzdelmes mérkőzés


Mix csapatok mérkőzése


Motoros bemutató